Barbekü,
sadece açık havada kullanılacak bir üründür ve bu nedenle asla kapalı
ortamlara monte edilmemelidir.Isınma aracı olarak değil yiyeceklerin
pişirilmesi için kullanılmalıdır. Barbekü, evlerde de bahçe tipi
herhangi bir atığın yakılması için kullanılmamalıdır.
Montajı gerçekleştirilmeden önce parçaların sağlamlığını kontrol edin ve parçaların kırık olmaları halinde garanti kapsamında değiştirilebilmesi için bizi haberdar edin.
Barbekü, çimonto veya yapıştırma malzemesi ile toprağa sabitlenmemelidir, aksi halde ısı ile genleşemez.
Tezgahın ısı ile genleşebilmesi için yükselti ve tezgah arasındaki boşluklar olması gereklidir: sadece iki yan noktada yapıştırılmalıdır.
Montaj için gerekli malzeme: yapı harcı, rulo, mala, fırça, kuvars renkli noylon örtü, kısa saplı kürek.
Montaj için bir karışım (yapı harcı) hazırlanmalıdır(YUKARIDAKİ ÖLÇEKLERE UYMANIZ TAVSİYE EDİLİR). Diğer tip yapıştırma malzemelerinin, örneğin: yüksek dayanımlı ve hızlı kurumalı çimento (beyaz çimento, aliminyumlu çimento vb.), refrakter çimento ve karo yapıştırma malzemesinin kullanılması kesinlikle önerilmez. Zira bunlar elemanların termik genleşmesine izin vermezler; ısıya temas eden elemanlar delinebilir ve daha ciddi durumlarda kırılabilirler.
Ocak yüzeyini oluşturan elemanlar, herhangi bir yapıştırma malzemesi kullanılmadan sadece yerine koyulmalıdır.
Yalnızca iki bacanın üst üste koyulmasına izin verilir; bu, fazla yük sahibi davlumbazın çökmesini önlemek içindir.
Sadece EN 1864-3 standardına uygun ateş yakıcılar kullanın.
PİŞİRMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE KÖZLERİN ÜZERİNDE BİR KÜL TABAKASININ OLUŞMASINI BEKLEYİN. Her yakma yavaş ve kademeli şekilde gerçekleşmeli ve parlamalardan kaçınılmalıdır, bu şekilde olası su partiküllerinin veya geceleyin emilen nemin giderilmesi kolaylaşır.
Ateşi su ile söndürmeyin.
ÖNEMLİ: Yük(pişirilen yiyecek miktarı) başına maksimum 2 Kg miktarında sadece kömür tozu kullanılmasına izin verilir.
Önce yük(pişirilen yiyecek miktarı) tamamen bitene kadar barbeküyü yeniden yüklemeyin.
Yanmadan oluşan közler, ocak yüzeyinin üzerine eşit şekilde dağıtılmalıdır, bu nedenle pişirme ızgarasını özel deliklere geçirin ve pişirmeye başlamadan önce közlerin üzerinde bir kül tabakasının oluşmasını bekleyin.
DİKKAT! Barbekü kızacağından kullanım esnasında hareket ettitmeyin. Barbekü, daima çok dikkatli kullanılmalıdır. Barbekünün kullanımı için daima koruyucu eldivenlerin ve maşaların kullanımı tavsiye edilir.
Barbeküyü temizlemeden önce soğumaya bırakın.
DİKKAT EDİN! Çocukları ve ev hayvanlarını özellikle baerbekünün kullanımı esnasında barbeküden uzak tutun.
UYARILAR! Barbeküyü yakıt ile ısıtın ve pişirmeye başlamadan önce en az 30 dk kızdırın.
Barbeküyü yaktıktan sonra, hareket ettirmeyin veya denetimsiz bırakmayın.
Ocak bölgesinin malzemesi, ateşte genleşme özelliğine sahiptir ve mikro deliklerin oluşumu, ısı farklarından kaynaklanır. Bu mikro delikler, ürün kusuru değildir.
Kış veya kullanılmaması dönemi esnasında barbekünün daha iyi korunması için basit bir naylon folyo veya benzeri ile örtülmesi tavsiye edilir. Ocak yüzeyini ve olası kül bölmesini temiz tutun.
Aynı meteryellerden ürün parçaları arasındaki ton farklılıkları şikayet nedeni değildir.
Ambalajın Ahşap kısımları karton ve film yerel materyal geri dönüşüm merkezlerine götürülmelidir. Çevreye atmayın.
Montajı gerçekleştirilmeden önce parçaların sağlamlığını kontrol edin ve parçaların kırık olmaları halinde garanti kapsamında değiştirilebilmesi için bizi haberdar edin.
Barbekü, çimonto veya yapıştırma malzemesi ile toprağa sabitlenmemelidir, aksi halde ısı ile genleşemez.
Tezgahın ısı ile genleşebilmesi için yükselti ve tezgah arasındaki boşluklar olması gereklidir: sadece iki yan noktada yapıştırılmalıdır.
Montaj için gerekli malzeme: yapı harcı, rulo, mala, fırça, kuvars renkli noylon örtü, kısa saplı kürek.
- Barbekünün ağırlığını çekmeye uygun, kusursuz şekilde terazilenmiş bir dayanma tabanı öngörülmektedir.
- Ürün parçaları düşebileceğinden ve kişilere, eşyalara zarar verebileceğinden plastik şeritleri çıkarırken DİKKAT EDİN
- Barbeküyü monte etmek için kum ve düşük dayanımlı çimentodan (%20
çimento ve %80 ince kum) oluşan yapı harcına ihtiyacınız olacaktır.
Montaj için bir karışım (yapı harcı) hazırlanmalıdır(YUKARIDAKİ ÖLÇEKLERE UYMANIZ TAVSİYE EDİLİR). Diğer tip yapıştırma malzemelerinin, örneğin: yüksek dayanımlı ve hızlı kurumalı çimento (beyaz çimento, aliminyumlu çimento vb.), refrakter çimento ve karo yapıştırma malzemesinin kullanılması kesinlikle önerilmez. Zira bunlar elemanların termik genleşmesine izin vermezler; ısıya temas eden elemanlar delinebilir ve daha ciddi durumlarda kırılabilirler.
- Sf. 2'deki resimde belirtildiği gibi numaralandırmayı izleyerek, elemanları birbirleri arasında sabitleyecek ve tamamen sağlam kılacak şekilde hafif bir yapı harcı tabakası ile birleştirin. Ateşe doğrudan temas eden elemanlar, eşit şekilde yayılmış az miktarda harç ile birleştirilmelidir. Tabaka, elemanların termik genleşmesini kolaylaştırmak için mümkün olabildiğince ince olmalıdır.
Ocak yüzeyini oluşturan elemanlar, herhangi bir yapıştırma malzemesi kullanılmadan sadece yerine koyulmalıdır.
Yalnızca iki bacanın üst üste koyulmasına izin verilir; bu, fazla yük sahibi davlumbazın çökmesini önlemek içindir.
- Montaj tamamlandığında işlenmemiş elemanların dış yüzeylerinin ince ama sıvı yoğunluğunda düşük dayanımlı çimonto ve ince kum karışımı kapatıcı bir sır ile perdahlanması tavsiye edilir. Bunun amacı, boyanın uygulanması için homejen bir yüzey yaratacak şekilde pürüzleri gidermektir. Son olarak barbeküyü atmosfer etkenlerinden korumak için plastik kuvars bazlı bir ürün ile boyayın. Boyayı iki aşamada uygulayın. İlk kat için, fırça ile uygulanacak % 5 oranında suda çözülmüş bir boya kullanmanız tavsiye edilir. İkinci kat için % 10 oranında suda çözülmüş bir boya kullanılabilecektir; bu, 'portakal kabuğu' efekti elde etmek için rulo ile rötuşlanabilir. Boyayı uygulamadan önce barbekünün boyalı kısımlarını örtmeniz ve korumanız tavsiye edilir.
- Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, aksesuarları takmadan ve barbeküyü kullanmadan önce en az 10 saat bekleyin.
Sadece EN 1864-3 standardına uygun ateş yakıcılar kullanın.
PİŞİRMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE KÖZLERİN ÜZERİNDE BİR KÜL TABAKASININ OLUŞMASINI BEKLEYİN. Her yakma yavaş ve kademeli şekilde gerçekleşmeli ve parlamalardan kaçınılmalıdır, bu şekilde olası su partiküllerinin veya geceleyin emilen nemin giderilmesi kolaylaşır.
Ateşi su ile söndürmeyin.
ÖNEMLİ: Yük(pişirilen yiyecek miktarı) başına maksimum 2 Kg miktarında sadece kömür tozu kullanılmasına izin verilir.
Önce yük(pişirilen yiyecek miktarı) tamamen bitene kadar barbeküyü yeniden yüklemeyin.
Yanmadan oluşan közler, ocak yüzeyinin üzerine eşit şekilde dağıtılmalıdır, bu nedenle pişirme ızgarasını özel deliklere geçirin ve pişirmeye başlamadan önce közlerin üzerinde bir kül tabakasının oluşmasını bekleyin.
DİKKAT! Barbekü kızacağından kullanım esnasında hareket ettitmeyin. Barbekü, daima çok dikkatli kullanılmalıdır. Barbekünün kullanımı için daima koruyucu eldivenlerin ve maşaların kullanımı tavsiye edilir.
Barbeküyü temizlemeden önce soğumaya bırakın.
DİKKAT EDİN! Çocukları ve ev hayvanlarını özellikle baerbekünün kullanımı esnasında barbeküden uzak tutun.
UYARILAR! Barbeküyü yakıt ile ısıtın ve pişirmeye başlamadan önce en az 30 dk kızdırın.
Barbeküyü yaktıktan sonra, hareket ettirmeyin veya denetimsiz bırakmayın.
Ocak bölgesinin malzemesi, ateşte genleşme özelliğine sahiptir ve mikro deliklerin oluşumu, ısı farklarından kaynaklanır. Bu mikro delikler, ürün kusuru değildir.
Kış veya kullanılmaması dönemi esnasında barbekünün daha iyi korunması için basit bir naylon folyo veya benzeri ile örtülmesi tavsiye edilir. Ocak yüzeyini ve olası kül bölmesini temiz tutun.
Aynı meteryellerden ürün parçaları arasındaki ton farklılıkları şikayet nedeni değildir.
Ambalajın Ahşap kısımları karton ve film yerel materyal geri dönüşüm merkezlerine götürülmelidir. Çevreye atmayın.










Hiç yorum yok:
Yorum Gönder